Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta
N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja
Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.
Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.
Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.
Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.
Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.
Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.
Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.
Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.
Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa
Nirim