Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 500g235kcal9.1g35.8g4.6g6.3g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g200g620kcal24g144g5.4g24g
Pellavansiemenet, Pellavainen100g460kcal19.8g1g41.9g30.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g300g1080kcal39g207g9g30g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g700g2450kcal94.5g459.2g20.3g38.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4204g10050kcal372.8g1723.6g189.4g258.8g
Valittu annoskoko2102g5025kcal186.4g861.8g94.7g129.4g
Annoskoko puolitettuna1051g2512kcal93.2g430.9g47.4g64.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544