Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 337g159kcal6.1g24.2g3.1g4.3g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g450g1484kcal54g296.8g10.8g36.9g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g3683kcal120.2g642g72.8g82.4g
Valittu annoskoko1044g1842kcal60.1g321g36.4g41.2g
Annoskoko puolitettuna522g921kcal30.1g160.5g18.2g20.6g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021