Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 375g176kcal6.8g26.8g3.4g4.7g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g500g1649kcal60g329.8g12g41g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2320g4093kcal133.6g713.2g80.8g91.4g
Valittu annoskoko1160g2046kcal66.8g356.6g40.4g45.7g
Annoskoko puolitettuna580g1023kcal33.4g178.3g20.2g22.9g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021