Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 600g282kcal10.9g43g5.5g7.6g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g800g2640kcal96g528g19.2g65.6g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3714g6552kcal213.8g1142g129.4g146.4g
Valittu annoskoko1857g3276kcal106.9g571g64.7g73.2g
Annoskoko puolitettuna929g1638kcal53.5g285.5g32.4g36.6g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021