Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 66g31kcal1.2g4.7g0.6g0.8g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g88g289kcal10.5g57.7g2.1g7.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana406g716kcal23.4g124.8g14.2g16g
Valittu annoskoko203g358kcal11.7g62.4g7.1g8g
Annoskoko puolitettuna102g179kcal5.9g31.2g3.6g4g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021