Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 75g35kcal1.4g5.4g0.7g0.9g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g100g330kcal12g66g2.4g8.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g818kcal26.8g142.8g16.2g18.2g
Valittu annoskoko232g409kcal13.4g71.4g8.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna116g205kcal6.7g35.7g4.1g4.6g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021