Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 94g44kcal1.7g6.7g0.9g1.2g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g125g412kcal15g82.5g3g10.2g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana580g1023kcal33.4g178.4g20.2g22.8g
Valittu annoskoko290g512kcal16.7g89.2g10.1g11.4g
Annoskoko puolitettuna145g256kcal8.4g44.6g5.1g5.7g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021