Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 112g53kcal2g8.1g1g1.4g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g150g495kcal18g98.9g3.6g12.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana696g1228kcal40g214g24.2g27.4g
Valittu annoskoko348g614kcal20g107g12.1g13.7g
Annoskoko puolitettuna174g307kcal10g53.5g6.1g6.9g
Arvot/100g100g176kcal5.7g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021