Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1200g564kcal21.8g85.9g11g15.1g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1600g5280kcal192g1056g38.4g131.2g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7428g13103kcal427.6g2283.8g258.8g292.6g
Valittu annoskoko3714g6552kcal213.8g1141.9g129.4g146.3g
Annoskoko puolitettuna1857g3276kcal106.9g571g64.7g73.2g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021