Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 150g71kcal2.7g10.7g1.4g1.9g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g200g660kcal24g132g4.8g16.4g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana928g1638kcal53.4g285.4g32.4g36.6g
Valittu annoskoko464g819kcal26.7g142.7g16.2g18.3g
Annoskoko puolitettuna232g410kcal13.4g71.4g8.1g9.2g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021