Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 112g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 169g79kcal3.1g12.1g1.6g2.1g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g225g742kcal27g148.4g5.4g18.4g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g1842kcal60.2g321g36.4g41g
Valittu annoskoko522g921kcal30.1g160.5g18.2g20.5g
Annoskoko puolitettuna261g460kcal15.1g80.3g9.1g10.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021