Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 300g141kcal5.5g21.5g2.8g3.8g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g400g1319kcal48g263.9g9.6g32.8g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1856g3274kcal107g570.8g64.8g73.2g
Valittu annoskoko928g1637kcal53.5g285.4g32.4g36.6g
Annoskoko puolitettuna464g819kcal26.8g142.7g16.2g18.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021