Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Kaurahiutale 15g56kcal2.2g8.6g1.1g1.5g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g5.6g6.4kcal0g1.3g0g0g
Paprikajauhe 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g801kcal68g23.4g47.2g4.8g
Valittu annoskoko222g400kcal34g11.7g23.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna111g200kcal17g5.9g11.8g1.2g
Arvot/100g100g180kcal15.3g5.3g10.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274062