Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1000g3023kcal179.2g485g10g107g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen800g1112kcal152g0g56g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3624g8269kcal662.4g970g132g214g
Valittu annoskoko1812g4135kcal331.2g485g66g107g
Annoskoko puolitettuna906g2067kcal165.6g242.5g33g53.5g
Arvot/100g100g228kcal18.3g26.8g3.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652