Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1247g3770kcal223.5g604.9g12.5g133.5g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen998g1387kcal189.6g0g69.8g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4520g10313kcal826.2g1209.8g164.6g267g
Valittu annoskoko2260g5157kcal413.1g604.9g82.3g133.5g
Annoskoko puolitettuna1130g2578kcal206.6g302.5g41.2g66.8g
Arvot/100g100g228kcal18.3g26.8g3.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652