Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 187g566kcal33.5g90.7g1.9g20g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen150g208kcal28.4g0g10.5g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana678g1547kcal123.8g181.4g24.8g40g
Valittu annoskoko339g774kcal61.9g90.7g12.4g20g
Annoskoko puolitettuna170g387kcal31g45.4g6.2g10g
Arvot/100g100g228kcal18.3g26.8g3.7g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652