Tonnikala-makaronigratiini
4 dl (250 g) Pirkka makaronia
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (200 g) Pirkka tonnikalaa öljyssä
1 ps (200 g) Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
1/2 ps (à 200 g) Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk (390 g) Pirkka yrtti-tomaattimurskaa
2 tl Pirkka pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle
1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Vaihe 1
Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta makaronit ja tonnikala.
Vaihe 2
Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä.
Kaada joukkoon tomaattimurska.
Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Vaihe 3
Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään.
Kaada seos uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Gratinoi 225 asteessa 10 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa
Tibia