Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)
8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja
Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)
Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.
Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.
Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.
Lisää öljy ja mausteet.
Sekoita.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.
Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.
Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.
Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.
Tarjoa kastike erikseen.
(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa
Maryp