Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 500g1511kcal89.6g242.5g5g53.5g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g470g442kcal83.2g0.5g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8740g4126kcal353.6g528.6g35.2g123.4g
Valittu annoskoko4370g2063kcal176.8g264.3g17.6g61.7g
Annoskoko puolitettuna2185g1032kcal88.4g132.2g8.8g30.9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373