Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)
5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Täyte:
1 (200 g) omena
Pinnalle:
5 (n. 35 g) hapankorppua
Vaihe 1
Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.
Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.
Vaihe 2
Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.
Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.
Vaihe 3
Hienonna sipuli.
Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.
Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Vaihe 4
Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.
Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.
Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.
Nosta päälle omenaviipaleet.
Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.
Painele pihveiksi.
Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.
Vaihe 5
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa
Maryp