Korvapuustit
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)
täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia
Voiteluun: munaa
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää hiiva ja osa jauhoista.
Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.
Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahteen osaan.
Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.
Levitä päälle kanelia.
Kääri levy rullaksi.
Jätä saumakohta alle.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.
Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.
Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 35 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa
Dakota