Thai-katkarapukeitto
5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa
Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.
Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.
Lisää limetin mehu.
Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.
Lisää nuudelit ja kookosmaito.
Anna kiehua pari minuuttia.
Lisää katkaravut ja kuumenna.
(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa
Merihevonen