Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g700g420kcal10.5g91g0.7g6.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Kirjolohifilee 300g496kcal50.3g0g33g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500g165kcal16.5g24.5g0g0g
Kananmuna, keitetty 160g228kcal20g0.5g16.4g0g
Tilli, tuore 3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3547g2857kcal197.6g242g120.6g16.4g
Valittu annoskoko1774g1429kcal98.8g121g60.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna887g714kcal49.4g60.5g30.2g4.1g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921