Isän omat lihapullat

Sekoita ensin ruiskorppujauhot kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen turvota hiukan.

Turpoamisen aikana voidaan massa maustaa käyttäen suolaa (1 tl / 400 g), pippuria (1 tl / 400 g), tomaattipyre ja maun mukaan paprikajauhetta, jauhelihamaustetta ja kuivattua persiljaa, joita itse käytän 2 tl kutakin / 400 g jauhelihaa (huomaa että tällaiseen perusmassaan voi panna mitä yrttejä mieleen juolahtaa - rosmariinia, basilikaa ym.).

Itse käytän sekoittamiseen haarukkaa isossa kulhossa ja jokaisen aineen sekoitan aina erikseen ennen seuraavan lisäämistä (käytän haarukkaa myös jauhelihan rakenteen hajottamiseksi ao massaan).

Kananmuna sekoitetaan viimeisenä ennen jauhelihaa.

Lihapyörykät voidaan muotoilla käyttäen joko käsiä tai ruokalusikka-teelusikka yhdistelmää; ja kouran koosta riippuen pullan koko muuttuu, mutta itse teen suht pieniä pullia, jolloin 400 g riittää 15 pullaan ja koko on silloin rakenteen mukainen niin ettei uunissa valmistu lihaufoja tai -pihvejä.

Uuni lämmitetään 225 celssiusasteeseen ja paistoaika on melko tarkkaan 15 min. Maistuvat erinomaisilta yhden jääkaappiyön jälkeen ja sopivan lämpöinsen Shiraz-Carbenet punaviinin kanssa (esimerkiksi Konunga hill, Australia).

Pullat voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 218 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1203g1997kcal228.5g0g120.3g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g165g237kcal20.7g0.5g17g0g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Korppujauho 113g413kcal11.8g84.5g1.2g6g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g30g33kcal1.5g6.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3924g5358kcal525g182.6g277.4g12g
Valittu annoskoko1962g2679kcal262.5g91.3g138.7g6g
Annoskoko puolitettuna981g1340kcal131.3g45.7g69.4g3g
Arvot/100g100g137kcal13.4g4.7g7.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=277176