Isän omat lihapullat

Sekoita ensin ruiskorppujauhot kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen turvota hiukan.

Turpoamisen aikana voidaan massa maustaa käyttäen suolaa (1 tl / 400 g), pippuria (1 tl / 400 g), tomaattipyre ja maun mukaan paprikajauhetta, jauhelihamaustetta ja kuivattua persiljaa, joita itse käytän 2 tl kutakin / 400 g jauhelihaa (huomaa että tällaiseen perusmassaan voi panna mitä yrttejä mieleen juolahtaa - rosmariinia, basilikaa ym.).

Itse käytän sekoittamiseen haarukkaa isossa kulhossa ja jokaisen aineen sekoitan aina erikseen ennen seuraavan lisäämistä (käytän haarukkaa myös jauhelihan rakenteen hajottamiseksi ao massaan).

Kananmuna sekoitetaan viimeisenä ennen jauhelihaa.

Lihapyörykät voidaan muotoilla käyttäen joko käsiä tai ruokalusikka-teelusikka yhdistelmää; ja kouran koosta riippuen pullan koko muuttuu, mutta itse teen suht pieniä pullia, jolloin 400 g riittää 15 pullaan ja koko on silloin rakenteen mukainen niin ettei uunissa valmistu lihaufoja tai -pihvejä.

Uuni lämmitetään 225 celssiusasteeseen ja paistoaika on melko tarkkaan 15 min. Maistuvat erinomaisilta yhden jääkaappiyön jälkeen ja sopivan lämpöinsen Shiraz-Carbenet punaviinin kanssa (esimerkiksi Konunga hill, Australia).

Pullat voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 218 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Korppujauho 19g69kcal2g14g0.2g1g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g5g5.5kcal0.3g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana653g891kcal87.4g30.4g46g2g
Valittu annoskoko326g446kcal43.7g15.2g23g1g
Annoskoko puolitettuna163g223kcal21.9g7.6g11.5g0.5g
Arvot/100g100g137kcal13.4g4.7g7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=277176