Nevskin Blinit
1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.
2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.
4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
5.Kuumenna lettupannu.
Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.
Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.
Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.
Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.
6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.
Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.
6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista
öljyä paistamiseen
Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa
Hazze