Rahkakääretorttu
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Lisää hyppysellinen leivinjauhetta valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita keltuaiset, 50g rahkaa, hiutaleet, makeutusaine ja kaakao.
Sekoita pohjan ainekset yhteen.
Kaada taikinaseos leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Reseptin annoksesta ei tule ison pellin kokoista pohjaa, joten älä levitä taikinaa liian ohueksi (n. 1 cm paksuus hyvä).
Huom.
Sirottelin hivenen korppujauhoja leivinpaperille ennen taikinan kaatamista, mutta en tiedä kuinka paljon se vaikutti siihen, ettei taikina jäänyt paiston jälkeen leivinpaperiin kiinni.
Paista uunissa kunnes pohja on jämäkkä eikä tahmainen.
Sekoita sillä aikaa 200g rahkaa, kaakaojauhe ja makeutusjauhe esim.
sähkövatkaimella.
Joidenkien mielestä rahkasta voi jäädä täytteeseen aavistuksen hapan maku, mutta tätä voi peittää maustamalla seosta lisää tai kokeilemalla eri rahkoja.
Kumoa jäähtynyt pohja ylösalaisin, levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.
Leikkaa päädyt veitsellä tasaisen siisteiksi.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa
Salitintti