Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Rahkakääretorttu

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Lisää hyppysellinen leivinjauhetta valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita keltuaiset, 50g rahkaa, hiutaleet, makeutusaine ja kaakao.

Sekoita pohjan ainekset yhteen.

Kaada taikinaseos leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Reseptin annoksesta ei tule ison pellin kokoista pohjaa, joten älä levitä taikinaa liian ohueksi (n. 1 cm paksuus hyvä).

Huom.

Sirottelin hivenen korppujauhoja leivinpaperille ennen taikinan kaatamista, mutta en tiedä kuinka paljon se vaikutti siihen, ettei taikina jäänyt paiston jälkeen leivinpaperiin kiinni.

Paista uunissa kunnes pohja on jämäkkä eikä tahmainen.

Sekoita sillä aikaa 200g rahkaa, kaakaojauhe ja makeutusjauhe esim.

sähkövatkaimella.

Joidenkien mielestä rahkasta voi jäädä täytteeseen aavistuksen hapan maku, mutta tätä voi peittää maustamalla seosta lisää tai kokeilemalla eri rahkoja.

Kumoa jäähtynyt pohja ylösalaisin, levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.

Leikkaa päädyt veitsellä tasaisen siisteiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Salitintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2g5.8kcal0g1.1g0g0.8g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g10g38kcal2g1.1g2.1g2.8g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g50g30kcal5g2.2g0.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g200g120kcal20g8.6g0.6g0g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g10g38kcal2g1.1g2.1g2.8g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2g5.8kcal0g1.1g0g0.8g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale20g12kcal2g1g0.1g14.6g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana812g820kcal89.8g34.6g32.8g43.6g
Valittu annoskoko406g410kcal44.9g17.3g16.4g21.8g
Annoskoko puolitettuna203g205kcal22.5g8.7g8.2g10.9g
Arvot/100g100g101kcal11.1g4.3g4g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278247