Myslileipä
Myslileipä
4 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
2,5 dl mysliä
n. 8 dl jauhoja (minä käytin 3 dl graham- ja loput vehnäjauhoja)
2 rkl öljyä
Liota hiiva kädenlämpäiseen maitoon ja lisää suola, sokeri ja mysli.
Sekoita joukkoon mysli, jauhot ja öljy.
Vaivaa taikinasta tasainen ja anna nousta noin puoli tuntia.
Voitele ja jauhota leipävuoka ja kaada taikina siihen.
Taikinasta saattaa jäädä hieman yli. Minulla taikinasta tuli vuokaleivän lisäksi kaksi sämpylää.
Kohota taikinaa vuoassa vielä puolisen tuntia.
Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia (ota sämpylät pois noin vartin jälkeen).
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1109 grammaa
Dinivian