Kikhernekorma inkiväärin ja chilin kera
Ainekset:
- 250g (n. 3 dl) kuivattua kikherneitä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 punaista chilipalkoa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 40g (n. 1 dl) mantelijauhetta
- 2 rkl kirkastettua voita (ghiitä) tai voisulaa
- 1/4 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1 tlk (400ml) kookosmaitoa
- suolaa
- sokeria
- 1 1/2 tl garam masala- mausteseosta
1. Liota kikherneitä vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta siivilässä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Halkaise chilipalot pituussuunnassa, poista siemenet, pese ja hienonna.
Sekoita keskenään hienonnettu sipuli ja chili sekä inkivääri ja mantelijauhe.
2. Kuumenna voi kattilassa.
Lisää kardemumma, kaneli, juustokumina ja korianteri sekä sipuli-manteliseos ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lisää kookosmaito ja kikherneet.
Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunti, kunnes kikherneet ovat pehmenneet.
3. Mausta suolalla, sokerilla ja garam masalalla.
Jatka vielä keittämistä 2 minuuttia.
Koristele halutessasi kevätsipulirenkailla ja tarjoa basmatiriisin kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa
Elsax