Naudanlihapata, ei perunaa
Laita uuni lämpiämään 225 C:een.
Viipaloi porkkana, kuutioi lanttu, puolita herkkusienet ja lohko sipulit.
Halutessasi voit lisätä myös 2-3 kynttä valkosipulia pieninä paloina.
Pilko lihat isohkoiksi paloiksi ja ruskista ne pintapuolisesti pienessä määrässä öljyä.
Valmista lihaliemi, n. litra vettä ja 2 lihaliemikuutiota.
Kasaa pilkotut kasvikset ja liha uunivuokaan, kaada päälle lihalientä niin että peittyvät juuri ja juuri.
Lisää vielä punaviini ja laita uuniin ilman kantta n. tunniksi.
Alenna lämpöä 150 C ja anna hautua vielä 2 tuntia.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 501 grammaa
Leego1