Baileys-juustokakku
POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.
Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa
Vipangel