Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow450g1270kcal80.6g286g4.1g45g
Palvikinkku HK 3%541g541kcal97.3g2.7g16.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)315g505kcal8.5g8.5g47.3g0g
Vesi2252g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.5g7.1kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow12g30kcal1.2g1.2g2.3g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Sipuli (kuorittu)108g29kcal1.4g5.2g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7812g4890kcal381.2g634.4g142.4g105.2g
Valittu annoskoko3906g2445kcal190.6g317.2g71.2g52.6g
Annoskoko puolitettuna1953g1223kcal95.3g158.6g35.6g26.3g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380