Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow100g282kcal17.9g63.6g0.9g10g
Palvikinkku HK 3%120g120kcal21.6g0.6g3.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)70g112kcal1.9g1.9g10.5g0g
Vesi501g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.6g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.6g6.8kcal0.3g0.3g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1736g1087kcal84.8g141.2g31.4g23.4g
Valittu annoskoko868g543kcal42.4g70.6g15.7g11.7g
Annoskoko puolitettuna434g272kcal21.2g35.3g7.9g5.9g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380