Mustikkakukko (Kevennys)
Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.
Vaivaa taikinaksi käsin.
Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.
Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.
Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.
Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.
Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.
Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.
Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa
Samuelhovi