Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100g380kcal0.5g6.5g40g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.9g2.1g15.3g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Hunaja 80g264kcal0.4g64.6g0g0g
Mustikka metsä- 300g132kcal1.5g19.2g1.8g9.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19g64kcal0g15.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1228g2366kcal24.6g337.2g87.8g51g
Valittu annoskoko614g1183kcal12.3g168.6g43.9g25.5g
Annoskoko puolitettuna307g592kcal6.2g84.3g22g12.8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527