Täytettyä kalkkunanrintaa ja yrtti-ohrattoa (Kevennys)
Kalkkunanrinta
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen.
Valuta hyvin sulanut pinaatti.
Valuta aurinkokuivattu tomaatti huolellisesti ja leikkaa sen jälkeen suikaleiksi.
Murskaa pähkinät morttelissa tai esimerkiksi kahden leivinpaperin välissä paistinpannua apuna käyttäen.
Voit myös käyttää tehosekoitinta.
Yhdistä pinaatti, tomaatit ja pähkinät massaksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee veitsellä tasku kalkkunafileeseen.
Täytä fileet lusikalla, mutta varo laittamasta liikaa, jottei täyte pursu paistaessa ulos.
Paista fileet nopeasti pannulla, jotta niihin tulee hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita fileet uuniin ja kypsytä n. 12min.
Anna levätä hetki.
Tarjoile yrtti-ohraton sekä vihreän salaatin kanssa.
Yrtti-ohratto
Kuori ja pilko sipuli pieneksi kuutioksi.
Kuullota sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä hetki.
Lisää ohraryynit ja jatka kuullottamista.
Mikäli haluat käyttää viiniä, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
Lisää kanalientä aina desi kerrallaan ja anna kypsyä hiljalleen pienellä lämmöllä.
Lopuksi lisää kerma, sitruunan mehu ja pieneksi pilkotut yrtit.
Maista ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Jos haluat käyttää juustoraastetta, lisää se lopuksi.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 571 grammaa
Piriri