Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sipuli-perunapiirakka

Levitä puolitoista pakettia kaupan ruis-perunataikinaa isoon irtoreunavuokaan tai kahteen pieneen.

Jätä vuoat kylmään odottamaan.

Nosta taikina korkealle vuoan reunoille, sillä piirakasta tulee korkea.

Kuori ja silputa 700 grammaa sipulia.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä.

Pilko 150-200 grammaa pekonia pannulla ja yhdistä ne sipuleihin.

Jäähdytä hieman.

Sekoita creme fraische ja kolmen sipulin kerma (tai käytä kaksi purkillista creme fraisceha) sekä kolme kananmunaa ja teelusikallinen suolaa, saman verran kuminaa ja mustapippuria täytteeseen.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 30-40 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Tarjoa vihreän salaatin kera.

Juomaksi käy mäkeahko valkoviini.

Tuhtia sillä 360 kaloria tulee/annos, mutta myös ruokaisaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 182 grammaa

Krisse2506
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g650g2405kcal29.3g201.5g162.5g24.1g
Sipuli (käsittelemätön)700g190kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 200g452kcal32g1g36g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio200g280kcal5.6g13g24g0g
Laktoositon kolmen sipulin ruokakerma (Valio), annos 250g250g275kcal7.5g8g25g0g
Kananmuna kuoreton 175g250kcal21.9g0.5g17.9g0g
Ruokaöljy keskiarvo 10g88kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4370g7880kcal210.8g515.2g553.6g72g
Valittu annoskoko2185g3940kcal105.4g257.6g276.8g36g
Annoskoko puolitettuna1093g1970kcal52.7g128.8g138.4g18g
Arvot/100g100g180kcal4.8g11.8g12.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284619