Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 70g30kcal6.9g0.3g0.1g0g
Liivate 6g21kcal5.1g0g0g0g
Hermesetas-jauhe4g12kcal0g2.2g0g1.6g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g124kcal24g5g0.2g3.2g
Valittu annoskoko180g62kcal12g2.5g0.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna90g31kcal6g1.3g0.1g0.8g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954