Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa263g45kcal1g6.6g1.6g1.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g188g38kcal1.1g6.2g0.6g0g
Purjosipuli 150g34kcal2.7g3.6g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Maa-artisokka 300g137kcal1.5g24.6g0.6g12g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)150g90kcal1.5g6.7g6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa60g180kcal13.8g0g13.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g1130kcal45g113.2g46.4g41.2g
Valittu annoskoko1260g565kcal22.5g56.6g23.2g20.6g
Annoskoko puolitettuna630g283kcal11.3g28.3g11.6g10.3g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090