Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa525g89kcal2.1g13.1g3.1g3.7g
Miniluumutomaatti, annos 250g375g75kcal2.2g12.4g1.1g0g
Purjosipuli 300g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Maa-artisokka 600g273kcal3g49.2g1.2g24g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)300g180kcal3g13.5g12g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa120g360kcal27.6g0g27.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g2260kcal90.2g226.4g92.4g83g
Valittu annoskoko2520g1130kcal45.1g113.2g46.2g41.5g
Annoskoko puolitettuna1260g565kcal22.6g56.6g23.1g20.8g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090