Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa700g119kcal2.8g17.5g4.2g4.9g
Miniluumutomaatti, annos 250g500g100kcal3g16.5g1.5g0g
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Maa-artisokka 800g364kcal4g65.6g1.6g32g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)400g240kcal4g18g16g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa160g480kcal36.8g0g36.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g3014kcal120.4g302g123.4g110.6g
Valittu annoskoko3360g1507kcal60.2g151g61.7g55.3g
Annoskoko puolitettuna1680g754kcal30.1g75.5g30.9g27.7g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090