Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa875g149kcal3.5g21.9g5.2g6.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g625g125kcal3.7g20.6g1.9g0g
Purjosipuli 500g114kcal9g12g1g10.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Maa-artisokka 1000g455kcal5g82g2g40g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)500g300kcal5g22.5g20g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200g600kcal46g0g46g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g3767kcal150.4g377.4g154.2g138.2g
Valittu annoskoko4200g1884kcal75.2g188.7g77.1g69.1g
Annoskoko puolitettuna2100g942kcal37.6g94.4g38.6g34.6g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090