Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa175g30kcal0.7g4.4g1g1.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g125g25kcal0.7g4.1g0.4g0g
Purjosipuli 100g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Maa-artisokka 200g91kcal1g16.4g0.4g8g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)100g60kcal1g4.5g4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa40g120kcal9.2g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g753kcal30g75.4g30.8g27.6g
Valittu annoskoko840g377kcal15g37.7g15.4g13.8g
Annoskoko puolitettuna420g188kcal7.5g18.9g7.7g6.9g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090