Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)
Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.
Leikkaa timjamipuntti pieneksi.
Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.
Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.
Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.
Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.
Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.
Lisää mustapippuri.
Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.
Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.
Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.
Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.
Poista kanta.
Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.
Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.
Lisää vesi sekä kasvisfondi.
Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.
Lisää kerma.
Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.
Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.
Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.
Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.
Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.
Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.
Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.
Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa
Piriri