Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 500g710kcal87.7g0g40g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g80g38kcal1.2g5.8g1g2.4g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g15g8.3kcal0.8g1.2g0.1g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Palsternakka 1000g636kcal5g118g4g45g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)15g15kcal1.1g2.6g0.1g0.3g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)100g60kcal1g4.5g4g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g200g130kcal2g26g2g5.2g
Sokeri 100g406kcal0g99.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5818g4381kcal203.4g537.2g131.4g115.2g
Valittu annoskoko2909g2191kcal101.7g268.6g65.7g57.6g
Annoskoko puolitettuna1455g1095kcal50.9g134.3g32.9g28.8g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097