Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min
taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.
vettä
lisää
4 dl käden lämp.
maito
0,5 dl käden lämp.
oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.
Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.
Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.
pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä
päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja
päälle myös
suolaa!
Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa
Tulee tosi hyviä!
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaaLiza81