Juustokakku, keksipohja, päällys liivatteella hyydytetty
Pohja:
120g (8 kpl) digestive keksiä
30g kevyt levi 40%
100g ananasmurskaa mehuineen
1. Jauha keksit muruiksi, ja nypi rasva muruihin.
2. Painele keksimuru-rasvaseos pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisija n. 20-25cm.
3. Lusikoi päälle ananasmurska.
4. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
21g (3 rkl) ohrakasjauhoja
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa
5 liivatelehteä
150g maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 15 %
250g maitorahkaa
1,25 dl rasvatonta maitoa
75 ml sitruunamehua
16g (4 tl) vaniljasokeria
5g (0,5 dl) makeutusjauhetta
1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
2. Valmista täytettä varten maitokiisseli: vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon (4 dl) joukkoon.
Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa liedellä koko ajan vatkaten, anna kiehua 2 min.
3. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan maitokiisseliin.
Anna jäähtyä usein sekoittaen, ettei seos paakkuunnu.
4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka.
Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin jäähdyttyä.
5. Vatkaa lopuksi kylmä maito (1,25 dl) vaahdoksi, sekoita nopeasti täytteen joukkoon ja mausta vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja makeutusjauheella.
6. Kaada seos välittömästi pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1370 grammaa
Satumie