Sitruunapalat valkosuklaa kuorrutteella
*POHJA*
2 dl vettä
200 g voita
4 rkl sitruunan mehua
1:n sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
3 kpl kananmunia
sitruunamehua kostutukseen
*KUORUTUS*
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
100 g voita
200 g valkosuklaata
n.4 dl tomusokeria
*Kiehauta vesi, voi, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
*Lisää loput pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
*Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.20 min.
*Kostuta valmis pohja sitruunamehulla.
Valmista kuorrute:
*Sulata 150g valkosuklaasta vesihauteessa miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa kokoajan vahtien.
*Raasta loppu suklaa karkeaksi rouheeksi.
*Vatkaa sitruunamehu, tuorejuusto, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi massaksi.
Lisää jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää rouhe.
*Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele pinta esim.
strösselillä, valkosuklaarouheella, sokeroiduilla sitruunaviipaleilla tai cocktailkirsikoilla tms.
(kopioitu Kotikokista)
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa
Nehatu