Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 150g51kcal4.6g7.4g0.2g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 271g930kcal27.6g189.7g3.3g9.5g
Margariini 80 % laktoositon 33g227kcal0.2g0g25.6g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.8g0.1g2.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 110g968kcal0.7g0.4g108.9g0g
Sokeri 90g365kcal0g89.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1457g5489kcal75.2g655.2g280.8g20.8g
Valittu annoskoko729g2744kcal37.6g327.6g140.4g10.4g
Annoskoko puolitettuna364g1372kcal18.8g163.8g70.2g5.2g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853