Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 100g700kcal0.7g0g78.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g2g5.7g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Sokeri 80g325kcal0g79.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 95g836kcal0.6g0.4g94.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1782g5939kcal77.2g392.2g453.8g11.4g
Valittu annoskoko891g2970kcal38.6g196.1g226.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna446g1485kcal19.3g98.1g113.5g2.9g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632