Churros (Munkkitangot)
N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.
Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.
Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.
Voit leikata taikinan poikki saksilla.
Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.
Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.
Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa
Samuo