Sieni-pekonirisotto ala Tuula
Paloittele sienet ja hienonna sipuli.
Suikaloi ja huuhdo purjo.
Halkaise kirsikkatomaatit.
Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.
Kuullota sipulit ja riisi.
Lisää sienet ja sekoittele.
Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.
Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.
Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.
Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.
Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..
Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.
Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.
Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa
Eweliza