Linssi-papukeitto
Liota valkoiset pavut ja linssit.
Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.
Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.
Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.
Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.
Kuullota sipulit.
Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.
Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.
Anna kiehua 40 minuuttia.
Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.
Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa
Lasitus